Nimittäin uudet pienokaiset!

Kira synnytti maanantaina 27.7.2009 aikaisin aamulla 6 pentua Hymy

Sunnuntai-iltana alkoi näkymään merkkejä lähestyvästä synnytyksestä, lämmöt laskivat alle 37:n ja kova petailu pentulaatikossa alkoi. Keitin ison pannullisen kahvia koska odotettavissa oli uneton yö. Tiina oli "hälytysvalmiudessa" ja kun merkit olivat aika selvät, soitti Tiina työpaikalleen ja sai vaihdettua maanantain klo 6-14 työvuoronsa vapaaksi! Hän olikin täällä sitten joskus puolenyön jälkeen.

Sitten alkoikin se piinaavin ja pisin odotteluvaihe. Kira petaili, lepäili, petaili. Ulkona kävi pissimässä noin 2 tunnin välein. Me Tiinan kanssa syötiin, surffailtiin netissä, katottiin Frasieria nauhalta ja TV1000 family -kanavan hömppäleffoja. 03:30 pintaan mietittiin että nyt kyllä otetaan tunnin unet kun ei tässä mitään tapahdu. 04:30 herätyskello soi, katsoin Kiran tilanteen, oli ok, laitoin puolen tunnin päähän uuden herätyksen. Muutamaa minuuttia vaille 5 heräsin ja Kira tuskailee mun vieressä että mennään ulos... Mentiin ulos, annoin Tiinan jatkaa uniaan. Kira söi ruohoa vimmatusti, sain lähes kiskoa sen takaisin sisälle.

Ulkoilun jälkeen se paineli pentulaatikkoon ja tunsin että nyt on synnytys lähellä. Herätin Tiinan noin klo 5:20 ja sitten tulikin Kiralta "lapsivedet" klo 5:25.

Klo 5:32 näkyikin jo ensimmäisen pennun pää ja trikkityttönen oli maailmassa klo 5:35, painoa 199 gr. Kalvot pois ja pentua kuivemmaksi, heti suunnisti kohtia nisiä. Seuraava pentu tulikin noin 20 minuutin kuluttua ja se oli trikkipoika 211 gr. Tästä 5 minuutin kuluttua putkahti ulos bluemerle narttu 192 gr. Sitten tulikin noin puolen tunnin tauko kunnes oli trikkipojan 204 gr vuoro syntyä. Tämän jälkeen oli tunnin tauko kun Kira otti pikku nokoset. Vein sen vähän kävelemään että jouduttaisi ponnistuksia. Sehän auttoi ja sieltä tuli bluemerle poika 199 gr. Parisenkymmentä minuuttia ja viimeinen trikkityttö 159 gr putkahti ulos. Kello olikin sitten jo 8. Annoin pentujen hetken syödä, sitten Tiina vei Kiran hetkeksi ulos ja minä vaihdoin sillä aikaa puhtaat aluset. Kira vielä peräpääpesulle ja kaikki onnellisesti ohi! Pennut söivät hyvin, emä oli tyytyväinen ja me Tiinan kanssa rättiväsyneitä :) Sitten muutamat sähköpostit ja tekstarit ja nukkumaan!

Nyt pennut ovat 3 päivän ikäisiä, painot nousevat tasaisesti, kaikille riittää maitoa ja Kira hoitaa niitä tuttuun tapaan oikein esimerkillisesti.

Tiinan ottamia kuvia löytyy: http://www.tiina.kuvat.fi/kuvat/Muut/Pentuja/Royal+Dutch/0vrk/

Pennut tullaan nimeämään niinkin vaatimattomasti kuin Hollannin kuninkaallisten mukaan, koska se on isä Howardin kotimaa :D

Kiitokset seuraaville: Tiinalle synnytysavusta, Kaisalle jonka luona käytiin laittamassa pennut alulle ja muille "projekti Howard:issa" mukanaolleille!

Kiitos Marcella (kennel Dawnville, Hollanti) ja kiitos Pauliina (kennel Akiliinan) että teitte unelmastani totta!